Το 1ο Γενικό Λύκειο Καματερού στεγάζεται σε τριώροφο κτίριο δίπλα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ''Αντώνης Τρίτσης".

Διαθέτει δανειστική βιβλιοθήκη ΕΠΕΑΕΚ με 6.500 τόμους βιβλίων, κλειστό Γυμναστήριο, γήπεδο 5Χ5, αμφιθέατρο και εργαστήρια Πληροφορικής, Φυσικών Επιστημών και Αγγλικών.

 Για σειρά ετών συμμετείχε σε διασχολικό Πρωτάθλημα με πανελλαδική διάκριση στο handball.

Συνεργάζεται με πανεπιστημιακά ιδρύματα και επιστημονικούς φορείς για την πρακτική άσκηση φοιτητών, με περιβαλλοντικούς φορείς για τη βελτίωση των αύλειων χώρων του σχολείου, καθώς και  με το φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ''Αντώνης Τρίτσης".

Η συνεργασία της Περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου με το φορέα Διαχείρισης του Πάρκου είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα τη δημοσίευση μιας επιστημονικής εργασίας για τη χλωρίδα του Πάρκου ''Τρίτση", από κοινού με Πανεπιστημιακά τμήματα Βιολογίας.

Το σχολείο συμμετέχει σε Διεθνή Προγράμματα και καινοτόμες δράσεις όπως το Erasmus και το Etwinning και υλοποιεί επί σειρά ετών Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Επιπλέον τη φετινή σχολική χρονιά 2017-2018 ξεκίνησε ένας Όμιλος Πειραμάτων εκτός σχολικού ωραρίου, για την εκπαίδευση των μαθητών σε εργαστηριακές δραστηριότητες.

Κάθε χρόνο έχει σημαντικές επιτυχίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.