logo

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιτυχή ολοκλήρωση του Έργου "Augmented Content", που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βασική Δράση 2 - 2021-1-BG01-KA220 – SCH -0000027925). Αυτό το διετές ταξίδι, το οποίο ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου 2023, ήταν μια μεταμορφωτική εμπειρία για την εκπαίδευση!

Το έργο "Augmented Content" έφερε κοντά έξι εταίρους από πέντε ευρωπαϊκές χώρες, καθένας από τους οποίους συνέβαλε με την τεχνογνωσία του στη διαμόρφωση του μέλλοντος της εκπαίδευσης. Η κοινοπραξία μας περιλαμβάνει τρία σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τρεις εκπαιδευτικούς οργανισμούς από τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, την Αυστρία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Η κοινοπραξία συνεργασίας μας περιλαμβάνει τους ακόλουθους αξιότιμους οργανισμούς:

Edusoft-BG Ltd, Σόφια, Βουλγαρία - Συντονιστής Έργου

T-OPPI OY, Espoo, Φινλανδία

EPSILON Marketinge.U., Βιέννη, Αυστρία

30 SU BratiaMiladinovi, Σόφια, Βουλγαρία

1οΓενικό Λύκειο Καματερού, Αθήνα, Ελλάδα

Namık Karamancı Fen Lisesi, Manavgat, Τουρκία

Η αποστολή μας με το "Augmented Content" ήταν να ενδυναμώσουμε τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές στον τομέα της ψηφιακής εκπαίδευσης. Στόχος μας ήταν να βελτιώσουμε τις ψηφιακές ικανότητες και να προωθήσουμε τη δημιουργικότητα μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, εστιάζοντας στην Επαυξημένη Πραγματικότητα.

Οι στόχοι μας είναι:

  • Αναβάθμιση των ψηφιακών ικανοτήτων των εκπαιδευτικών και των μαθητών για εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Εφεύρεση μίας πρωτοποριακής, καινοτόμου μεθοδολογίας, η οποία βασίζεται στην Επαυξημένη Πραγματικότητα.
  • Δημιουργία ψηφιακών εργαλείων για την απρόσκοπτη ενσωμάτωση ψηφιακών πόρων στο παραδοσιακό εκπαιδευτικό υλικό.
  • Ενίσχυση της επαγγελματικής ταυτότητας των εκπαιδευτικών και πυροδότηση ενός δια βίου πάθους για μάθηση.

Ως απόδειξη της αφοσίωσής μας, έχουμε δημιουργήσει πολλά πολύτιμα πνευματικά αποτελέσματα:

  • Web Platform Development  : Εξερευνήστε την ελεύθερη διαδικτυακή πλατφόρμα μας στο www.acontent.eu. Προσφέρει μια πολύγλωσση διεπαφή σε δέκα γλώσσες, παρέχοντας έναν τεράστιο χώρο αποθήκευσης για ψηφιακούς πόρους.
  • Ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά: Κατεβάστε την εφαρμογή μας για κινητά από το GooglePlay ή το AppStore (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.acontent.app232858&pli=1

         https://apps.apple.com/bg/app/acontent-app/id6450320474επιτρέποντας εύκολη πρόσβαση σε ψηφιακούς πόρους σαρώνοντας σελίδες από σχολικά βιβλία ή χρησιμοποιώντας κριτήρια αναζήτησης.

  • Video Tutorials: Η βιβλιοθήκη μας διαθέτει πάνω από 100 εκπαιδευτικά βίντεο διαθέσιμα σε 11 ευρωπαϊκές γλώσσες. Αυτά τα μαθήματα καθοδηγούν τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές στη χρήση διαφόρων λογισμικών και εφαρμογών για τη δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού. Για να κάνουμε την ψηφιακή εκπαίδευση ακόμα πιο προσιτή, δημιουργήσαμε το κανάλι YouTube "CreateDigital Educational Resources": https://www.youtube.com/@//www.youtube.com/@createdigitaleducationalresour">createdigitaleducationalresour.

 

logo

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα acontent.eu και τι την καθιστά εκπαιδευτική καινοτομία εδώ:

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού:

• Δημιουργία πόρων: Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα acontent.eu για να ανεβάσουν ψηφιακούς πόρους που συμπληρώνουν το περιεχόμενο στα σχολικά τους βιβλία. Αυτοί οι πόροι θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν στοιχεία πολυμέσων, όπως βίντεο, διαδραστικά κουίζ, εικόνες ή πρόσθετο υλικό ανάγνωσης.

• Ενσωμάτωση με τα σχολικά βιβλία: Η πλατφόρμα επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να συνδέσουν αυτούς τους ψηφιακούς πόρους με συγκεκριμένες σελίδες ή θέματα στα σχολικά βιβλία που χρησιμοποιούν στις τάξεις τους. Αυτή η ενσωμάτωση μπορεί να γίνει μέσω υπερσυνδέσμων ή άμεσης μεταφόρτωσης των πόρων.

Ο ρόλος του μαθητή:

• Πρόσβαση μέσω εφαρμογής για κινητά: Οι μαθητές μπορούν να κατεβάσουν μια ειδική εφαρμογή για κινητά που σχετίζεται με acontent.eu στα smartphone τους.

• Σάρωση σελίδων σχολικών βιβλίων: Με την εφαρμογή για κινητά, οι μαθητές μπορούν να σαρώσουν τις σελίδες των σχολικών βιβλίων τους. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί αναγνώριση εικόνας για να προσδιορίσει ποια σελίδα βλέπουν.

• Πρόσβαση σε ψηφιακούς πόρους: Μόλις η εφαρμογή αναγνωρίσει τη σελίδα του σχολικού βιβλίου, παρέχει πρόσβαση στους ψηφιακούς πόρους που δημιουργήθηκαν από τους δασκάλους τους και σχετίζονται με αυτήν τη σελίδα. Οι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους πόρους από τις κινητές συσκευές τους, ενισχύοντας την κατανόησή τους για το θέμα.

• Λειτουργία αναζήτησης: Εναλλακτικά, οι μαθητές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν κριτήρια αναζήτησης εντός της εφαρμογής για κινητά για να βρουν σχετικούς ψηφιακούς πόρους. Αυτό τους επιτρέπει να εξερευνήσουν πρόσθετο υλικό πέρα από αυτό που υπάρχει στο εγχειρίδιο.

Τα οφέλη της εκπαιδευτικής καινοτομίας είναι τα εξής:

  • Βελτιωμένη μαθησιακή εμπειρία: Η πλατφόρμα acontent.eu ενισχύει τη μαθησιακή εμπειρία παρέχοντας στους μαθητές συμπληρωματικούς ψηφιακούς πόρους. Αυτοί οι πόροι μπορούν να περιλαμβάνουν περιεχόμενο πολυμέσων, πρακτικές ασκήσεις ή παραδείγματα πραγματικού κόσμου, εμπλουτίζοντας τη μαθησιακή διαδικασία.
  • Εξατομικευμένη μάθηση: Οι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πόρους με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους. Δεν περιορίζονται στο στατικό περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων, επιτρέποντας ένα πιο εξατομικευμένο και προσαρμοστικό ταξίδι μάθησης.
  • Δέσμευση: Οι διαδραστικοί πόροι και οι πόροι πολυμέσων μπορούν να κάνουν τη μάθηση πιο ελκυστική και διαδραστική, βοηθώντας τους μαθητές να κατανοήσουν πιο αποτελεσματικά πολύπλοκες έννοιες.
  • Προσβασιμότητα: Η εφαρμογή για κινητά και οι ψηφιακοί πόροι μπορούν να είναι προσβάσιμοι οποτεδήποτε και οπουδήποτε, προωθώντας την αυτοκατευθυνόμενη μάθηση και μειώνοντας την εξάρτηση από υλικά εγχειρίδια.
  • Ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών: Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προσαρμόσουν εύκολα το διδακτικό τους υλικό και να παρέχουν ενημερώσεις ή πρόσθετες πληροφορίες στους μαθητές χωρίς την ανάγκη εκτύπωσης νέων εγχειριδίων.
  • Πληροφορίες δεδομένων: Η πλατφόρμα μπορεί επίσης να συλλέγει δεδομένα σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις των μαθητών με ψηφιακούς πόρους, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς και τους διαχειριστές να κατανοήσουν καλύτερα την εμπλοκή των μαθητών και τα πρότυπα μάθησης.
  • Εξοικονόμηση κόστους και βιωσιμότητα: Με την πάροδο του χρόνου, η μετάβαση σε ψηφιακούς πόρους μπορεί να μειώσει το κόστος και το αποτύπωμα άνθρακα που σχετίζεται με την εκτύπωση και τη διανομή υλικών εγχειριδίων.

Είμαστε υπερήφανοι για την πρόοδο που σημειώσαμε στον τομέα της ψηφιακής εκπαίδευσης μέσω του Project "AugmentedContent". Ελπίζουμε ότι αυτή η καινοτομία θα συνεχίσει να εμπνέει και να ενδυναμώνει εκπαιδευτικούς και μαθητές στην ΕΕ και παγκοσμίως.

#AugmentedContent #ErasmusPlus #EducationInnovation #DigitalLearning #ProjectAnnouncement