Το σχολείο μας επισκέφθηκε η κ. Κατερίνα Μοναντέρου, μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου “Συνύπαρξις”, μαζί με την όμορφη λαμπραντορίνα της, την Μάγια.

Η κ. Μοναντέρου έλυσε τις απορίες των μαθητών σχετικά με το πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά με τον τετράποδο φίλο μας. Μας μίλησε για την έννοια και τις αρχές της θετικής εκπαίδευσης και μαζί με την Μάγια δίδαξε βιωματικά στους μαθητές ότι η υγιής και τρυφερή σχέση με τον σκύλο χτίζεται σταδιακά με γνώσεις, σεβασμό και παντελή έλλειψη φόβου και τιμωρίας. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και συμμετείχαν ενεργά στην παρουσίαση εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον να μάθουν ακόμη περισσότερα για αυτή την προσέγγιση και τα μοναδικά οφέλη που παρέχει στην αρμονική επαφή με τον ξεχωριστό μας φίλο. Ευχαριστούμε πολύ!
Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Βαβλαδέλη.
Ευχαριστούμε πολύ τον Αντιδήμαρχο για την θερμή φιλοξενία και την εποικοδομητική συζήτηση. Οι μαθητές /τριες διατύπωσαν εύστοχα ερωτήματα και ενημερώθηκαν για το έργο το οποίο επιτελείται στον Δήμο μας: τα προγράμματα θεραπείας, στείρωσης και σήμανσης, τις επιτυχείς προσπάθειες υιοθεσίας σε συνεργασία με μεμονωμένους εθελοντές και το φιλοζωικό σωματείο “Συνύπαρξις” και την ίδρυση του Δημοτικού Κτηνιατρείου. Παράλληλα με την ενημέρωση, ο αυθορμητισμός και η ενσυναίσθηση των παιδιών συνάντησαν την ευθύτητα και την ειλικρινή διάθεση του κ. Βαβλαδέλη, σε μία κουβέντα η οποία ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τις αξίες του εθελοντισμού στην ομάδα μας. Συνοδοιπόροι, λοιπόν, στο όραμα για μια κοινωνία που σέβεται, προστατεύει και ενεργεί υπέρ των αδέσποτων ζώων στους δρόμους της πόλης μας.
 
Από την συνάντηση μας με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Εθελοντών Μεσολογγίου ''Η Ελπίδα'', κατά την οποία μας ενημέρωσαν για το τεράστιο και δύσκολο έργο τους. Μας μίλησαν για την αξία του εθελοντισμού, την κακοποίηση που βιώνουν τα αδέσποτα και την αντιμετώπιση που έχουν από την Δημοτική αρχή. Μας γνώρισαν και την Ηρώ, μια σκυλίτσα η οποία βίωσε ενεργητική και παθητική κακοποίηση και τώρα βρίσκεται υπό την φροντίδα τους. Ευχαριστούμε πολύ!
 filozvikos7
filozvikos4
filozvikos2filozvikos3
 
filozvikos1
 
 filozvikos6filozvikos5